Spindelmanspel

(3)

Spindelman

Spela spännande Spindelmannen-spel gratis online

Ge dig ut på helt nya superhjälteäventyr i vår samling med Spindelmannen-spel. Din vänliga granne Spindelmannen är ett andra jag för den nördiga gymnasieeleven Peter Parker och den första tonåriga superhjälten som inte bara varit en biroll någonsin. Spindeln är en vanlig man som måste överleva gymnasiet och ta itu med ondsinta superskurkar som Doktor Octopus, Green Goblin, Kingpin, Shocker och Venom. Utmana ondskans krafter med den här Marvel-hjälten eller så kan du ta en titt på vår fullständiga samling med Marvel-superhjältespel här.

Spindelmannens ursprung – ett radioaktivt spindelbett

Peter Parker är en föräldralös vetenskapsnörd som bor i New York med sin faster May och farbror Ben. Efter att han blivit biten av en radioaktiv spindel förändras Peters liv för alltid. Han börjar utveckla superkrafter som inkluderar att han blir starkare, uthålligare och snabbare. Han kan skjuta trådar av spindelväv från sina handleder (även om han i vissa serier använder en handledsmonterad manick till det) och hans händer och fötter kan klibba fast på väggar och andra ytor på samma sätt som för en spindel.

Spindelmannen blir en hjälte

Till en början använder Peter sina förmågor på ett själviskt sätt. Han har inga planer på att bli en superhjälte men hans beslut att inte stoppa en beväpnad brottsling – något som han lätt hade kunna göra – leder till att farbror Ben dör. Förintad av skuld bestämmer sig Peter för att använda sina krafter till att göra gott och att ha som valspråk att ”med stor makt följer stort ansvar”. När Stan Lee och Steve Ditko utvecklade idén till Spindelmannen hade tonåriga superhjältar bara funnits som bifigurer i serieböckerna. Spindelmannen var den första tonåringen som var själva superhjälten och han har varit en av de mest berömda och populära Marvel-hjältarna i alla tider.

Följeslagare och alternativa universum

Spindelmannen är en del av Avengers och dyker i filmerna upp som den hyperaktiva och alltför ivriga skyddslingen till Tony Stark (Ta en titt på våra Järnmannen-spel här ). Glöm inte att ta en titt på vår fullständiga översikt över Avengers spel också! I den animerade filmen "Into the Spider-Verse" introduceras nya fans till alternativa dimensioners versioner av Spindelmannen, till exempel Spindel-Gwen (Gwen Stacy), Spindelmannen Noir och Miles Morales. Det fanns till och med en Spindelmannen-musikal, ”Turn Off the Dark”, som blev ökänd för de många stuntskadorna som inträffade på grund av de imponerande men farliga stridsscenerna i luften. Det är inte alla som har talang för spindelnätsvingande...