Basketspel

(27)

Basketboll Spel

Spela roliga basketspelen gratis på Nyckelspel

På Nyckelspel har vi en massa basketspel som du kan testa gratis. Vi har allt från tyngdpunktspusselspel med korgar och bollar till spel som bygger på riktiga turneringar och kända spelare. Kan du slå alla motståndarna i Basketball Stars, t.ex? Om du vill testa fler roliga sportspel, se hela vår översikt över sportspel här!

Vad går basket ut på?

Basket är en populär sport världen över. Lag med fem spelare försvarar sin korg samtidigt som de försöker ta poäng genom att kasta bollen i motståndarens korg. Korgarna hänger drygt 3 meter (10 fot) över marken vid var ända av en rektangulär plan. Spelarna kan försöka närma sig korgen genom att dribbla (studsa bollen mot golvet samtidigt som de springer) och dunka bollen genom metallringen. De kan också försöka kasta bollen från ett längre avstånd och försöka få i den i korgen. I de flesta basketspel online handlar det om att försöka kasta i bollen i korgen från olika ställen på planen. Om du vill göra mer än bara bestämma den perfekta bågen kan korgen också flyttas upp och ner eller från sida till sida så att det blir lite svårare.

En mycket kort historia om basket

Sporten uppfanns 1891 av den kanadensisk-amerikanske idrottsledaren James Naismith som var lärare i Massachusetts, USA vid den tidpunkten. Eftersom det var för kallt på vintern för att skicka ut eleverna hittade Naismith på ett inomhusspel med en boll och två persikokorgar. I början satt botten kvar i persikokorgarna men det betydde att man var tvungen att avbryta mellan varje mål eftersom man var tvungen att plocka ur bollen ur korgen. I originalversionen dribblade man inte heller. Istället kunde spelarna passa till varandra genom att studsa bollen. Dribblingen infördes lite senare år 1896. NBA (National Basketball Association), som grundades år 1946, är den mest kända basketligan i världen.

Nu spelar vi!

Titta igenom våra roliga spel och välj de som du tycker ser roligast ut. Öva dunkning och layups eller testa att göra några imponerande tricks. Få bollen i korgen på varje försök. Vill du ha mer? Gå vidare till vår bollspelssida där du hittar fler spel med bollar och pussel.