Minecraftspel

(19)

minecraft

Minecraft-spel – spela gratis på Nyckelspel

Minecraft-spel är extremt populära online och där kan du hitta olika spinn-offs och kloner, kartbaserade äventyrsspel och spel med föremålstillverkning, som baserats på detta bästsäljande spel. Minecraft utvecklades av Markus Persson och kombinerar kreativitet, äventyr och friheten att sätta upp dina egna mål i spelet. Du kan lägga tid på att bygga upp eller återskapa komplexa konstruktioner men det står dig även fritt att ge dig ut på ett äventyr där du kan utforska din miljö eller bekämpa monster. Hela vår samling av byggspel kan du se på den här sidan.

Minecraft – spelas så här

Minecraft är ett ”sandlåde”-spel där uttrycket avser hur barn leker i en sandlåda: De kan sätta upp sina egna mål, bygga vad de vill och sedan förstöra det de byggt om de vill använda samma utrymme och material för att försöka göra något annat. Det finns inget enskilt förutbestämt mål att uppnå i Minecraft och spelarna har en enorm frihet att välja hur de vill samspela med sin miljö. Det finns olika spellägen och svårighetsgradsinställningar som du kan använda till att skräddarsy spelet som du vill ha det.

Minecraft-mobbar

Många av de spel som räknas upp på den här sidan har fokus på antingen överlevnadsspelläge eller kreativt spelläge. I det kreativa läget kan du använda lagermenyn för att komma åt resurser och tillverka verktyg och bygga byggnader utan att behöva träffa på fientliga varelser eller behöva söka efter mat. I äventyrsläget kan miljön ta livet av din karaktär och det dyker upp olika mobbar i spelet. Mobbar är rörliga, datorstyrda karaktärer. På dagtid dyker passiva mobbar, som exempelvis grisar, kor och kycklingar, upp. Du kan jaga och äta dessa. Natten lockar dock fram monstren: fientliga mobbar som exempelvis zombier, exploderande rysliga varelser och jättespindlar.

Våra Minecraft-spel

Vi har en mängd fantastiska Minecraft-spel som du kan utforska. Bland våra populäraste spel finns det kreativa spelet Mine Clone 4, där du kan välja mellan olika typer av terränger och inställningar att utforska, och klickspelet Grindcraft Remastered där du måste använda dina hantverkskunskaper till att utforma de verktyg och föremål du behöver för att slutföra varje världskarta. Tillverka dina egna skal i spelet Skincraft eller välj att spela något av våra många andra roliga spel!