Ordspel

(14)

ordspel

Spela ord-spel gratis online på Nyckelspel

På vår sida hittar du ordspel som bl.a. korsord, ordjakter och bokstavskrypto. Välj rätt bokstäver, flytta om bokstäverna och lös ledtrådarna för att hitta så många ord som möjligt för att lösa varje pussel. Testa t.ex. vårt spel Crossword Casual eller kolla in någon av våra många ordjakter!

Ordspel online

Förr var det främst i tidningar och speciella häften som man hittade ordspel som ordjakter och korsord som man kunde ta med på semester. Nu för tiden hittar man lätt sådana spel gratis online. Vi har inte bara ett stort utbud av bokstavs och ordspel, du kan också utforska vår pussel katalog och välja och vraka bland vårahjärngympaspel.

Ordspel för barn

Vi erbjuder kluriga ordspel för vuxna men vi har också ett antal pedagogiska spel med kortare och mer vanligt förekommande ord avsedda för barn. Dessutom går det ofta att ställa in lämplig svårighetsgrad innan du börjar spela.

Populära ordspel

Det finns många roliga ordspel att testa på Nyckelspel. Nedan kan du läsa mer om de olika ordpusslen du kan testa.

Stavning: utöka ditt ordförråd

Skapa ord av de hopblandade bokstäverna i spel som t.ex. Words Cracker, eller hitta ordet som motsvarar bilderna i ordassocieringsspelet 4 Images 1 Word. Testa ditt ordförråd!

Korsord

Korsord är kluriga spel där man måste lösa skriftliga ledtrådar och fylla i de tomma rutorna. Ledtrådarna kan t.ex vara beskrivningar men också ordlekar eller anagram där du måste tänka till lite extra. Bokstäver från de ord du redan har fyllt i är till hjälp när du försöker lista ut nästa ord.

Ordjakter

Kan du hitta de gömda orden i rutnätet med bokstäver? Titta noga och försök hitta alla orden i rutnätet. Bokstäverna kan användas mer än en gång och orden kan vara gömda horisontellt, vertikalt, diagonalt, eller t.o.m. baklänges!

Tangentbordsträningsspel?

Med dessa spel kan du bli snabbare på att skriva på tangentbord. Försök att hålla ögonen på skärmen och skriv in orden så snabbt som möjligt samtidigt som du spränger bomber, skjuter ner fiendens rymdskepp och andra faror. De flesta av dessa spel hittar du på vår tangentbords spelsida.