Tangentbordsspelen

(7)

Snabbskrivning

Tangentbordsträningsspel på Nyckelspel

Med våra onlinespel där du använder fingersättning kan du lära dig hur du skriver snabbt på tangentbordet utan att titta på dina fingrar. I dessa äventyrsspel är det din tangentbordsskicklighet som hjälper dig att klara dig förbi hinder, spränga bomber, skjuta zombier eller invadera rymdskepp och förhindra katastrof i största allmänhet. Förutom utmaningarna där du skriver på tangentbordet hittar du även en rolig samling med ordsökningsspel på vår webbplats. Du kan också titta närmare på den här sidan där vår katalog med ordspel finns.

Vad är vitsen med tangentbordsträning?

Att skriva utan att titta på tangentbordet är känt som touchmetoden och är mycket värdefullt att kunna då det kan spara mycket tid åt dig. I takt med att du övar förbättras din skrivhastighet. . Dessutom kan du samtidigt läsa på skärmen och hitta skrivfelen direkt eftersom du klarar av att titta på skärmen istället för att hålla blicken på dina fingrar. Du kan rätta till omedelbart och behöver inte gå tillbaka och läsa alla stycken igen.

Hur går det till att spela tangentbordsträningsspel?

I dessa spel måste du skriva bokstäver och ord för att överleva. Eftersom du måste titta på skärmen för att hänga med i svängarna har du inte tid att hela tiden titta ned på dina fingrar. På så sätt kan du öva att skriva olika bokstäver med alla tio fingrarna. Det kan kännas bakvänt först men om du använder dessa spel och övar kommer det snart att kännas hemtamt och du blir snabbare än någonsin!

Handplacering för touchmetoden

Handplaceringen är nyckeln till framgång med touchmetoden. Dina pekfingrar ska vara på tangenterna F och J. De har båda en liten upphöjning som hjälper dig att hitta dem. Dina återstående fingrar placeras på mittenradens tangenter. Vänsterhandens till vänster bredvid F och högerhandens till höger bredvid J. Du kan söka online efter hur händerna ska placeras vid användning av touchmetoden för att hitta ett system som passar dig. Lycka till med att spela och ha roligt!