Bowling-Spel

(2)

Bowling Spel

Spela de bästa bowling-spelen gratis online på Nyckelspel!

På Nyckelspel har vi en fantastisk samling gratis bowlingspel online som du kan spela. Bowling är en sport som går ut på att träffa mål och spelas även i rekreationssyfte. Vanligtvis behöver du en lång träbana, ett tungt klot med hål för fingrar och annan specialutrustning för att spela. Nu kan du också spela dessa spel online. Prova t.ex. vårt spel The Bowling Club. Ta dig till nästa nivå genom att vinna matcher, samla in specialklot och tävla mot andra spelare.

Bowlingvarianter

Sedan urminnes tider har människor spelat olika sorters bowling där stenar och andra föremål använts för att slå omkull käglor som placerats en bit bort. Dessa spel har utvecklats till olika spel som idag spelas över hela världen, exempelvis, bocce, kegel, skittles, pétanque och gräsmattebowling. Det finns fler bollspel på våra sidor golf och biljard.

Spela bowling

I bowling med tio käglor, som är den vanligaste varianten av spelet, är målet att slå omkull alla tio käglorna. Spelet är uppdelat i tio ramar. För varje ram får spelaren kasta klotet två gånger. Om spelaren slår ned alla käglorna direkt räknas det som en strike. Den får 10 poäng och får även plussa på poängen i nästa ram. Om spelaren slår ned alla käglorna med två kast har den gjort en spärr: 10 poäng plus poängen från nästa kast. Den släta bowlingbanan av trä är oljad och hal och spelaren får inte passera övertrampslinjen.

Bowlingskor

De flesta bowlingskor som du hyr i bowlinghallen är identiska par men hade du en aning om att professionella bowlingskor inte är det? Sulan på den glidande foten är tillverkad av mjukt material så att spelaren kan glida längs med golvet medan de är på väg att kasta. Det är bara hälen som är tillverkad av gummi så att den kan användas till att bromsa. Sulan på den fot som inte glider är dock tillverkad av gummi för att ge bättre kontroll.

Bowling för barn

Om du inte siktar bra så hamnar ditt klot i någon av rännorna på banans sidor. Då har klotet gått av banan. För att göra rekreationsbowling roligare för mindre barn finns det på många bowlinghallar metoder att blockera rännorna. Det bidrar till att hålla klotet på banan. (I några av våra spel går det också att välja det alternativet!)