Boxningspel

(6)

Boxning

Spela boxningsspel online på Nyckelspel!

Kliv in i ringen med vår kollektion av boxningsspel online. Välj din motståndare och slå så många slag du kan för att slå en knockout. Förlitar du dig enbart på hastighet och teknik eller föredrar du att trötta ut din motståndare med långsamma men kraftfulla slag. Spela en realistisk 3D-boxningsmatch där du också måste hålla koll din på uthållighet eller släpp lös en kaskad av attacker i en kändisboxningsmatch. Söker du efter fler kamsportspel? Kolla in våra brottning och kamp sidor också!

Boxning, en kort historik

Boxning har varit en populär sport i många kulturer, moderna och antika. Men den moderna versionen av sporten utvecklades från proffsboxning utan handskar under 15- och 17- talets Storbritannien. Ursprungligen hade dessa slagsmål med knytnävarna ganska få regler. Motståndare kunde bita och sparka varandra, spotta eller klösa varandra i ögonen och det fanns ingen domare som kunde avbryta matchen när en boxare föll och inte kunde ta sig upp. Det är inte förvånande att dödsfall i boxningsringen inte var ovanliga.

Införandet av boxningsregler

Boxningsregler infördes inte så mycket för att göra sporten justare, utan för att förhindra att deltagare dog! De första officiella reglerna infördes av boxningsmästaren Jack Broughton 1743, inklusive en 30 sekunders nedräkning och förbjöd boxare att fortsätta slå en motståndare när denne ligger ner. I över ett sekel följde olika ändringar och konkurrerande uppsättningar med regler. Men 1867, utformade den walesiske idrottsmannen John Chambers Queensberry-reglerna, en uppsättning regler som fick namn efter den 9:e Markisen av Queensberry, som i stora drag har fortsatt gälla för sporten.

Så här spelar du boxningsspel

Med våra regler är det dags att snöra på handskarna och värma upp. Välj ett spel och välj din hörna. Vinn genom att slå en knockout på din motståndare eller genom att få fler poäng. Om din motståndare fortfarande ligger ner efter 10 sekunder, vinner du. Men om din karaktär är KO, förlorar du. För fler sportspel, kolla in våra sportspel sidor!