Arkadspel

(39)

Arkad

Spela gratis arkadspel online på Nyckelspel!

Innan det var vanligt med datorer och bärbara datorer, spelkonsoler och en bra internetuppkoppling i hemmen fick spelsugna bege sig till spelhallarna för att spela videospel. Här kunde man hänga med kompisar, tävla mot varandra och slåss om första platsen i poänglistan och bli kändis hemmavid. Många av dagens populära klassiker har sitt ursprung i 80-talets spelautomater och de avancerade arkadinstallationerna på '90-talet. På denna sida hittar du ett stort utbud av nostalgiska arkadspel men även några nya varianter. För mer klassiska spel bör du även titta in i vår Classics sektion.

Klassiska arkadspel

De klassiska arkadspelen kräver inte så många förklaringar eller vägledningar. Spelreglerna och reglagen är lätta att använda så stoppa bara i ett mynt och sätt igång. Pacman och de fyra spökena, Donkey Kong och Jumpman (Marios föregångare), slåss mot Space Invaders, eller spöa dina motståndare i Street Fighter – spelen är snabba och kräver reaktionsförmåga och skicklighet för att vinna men målet är alltid tydligt. Mycket av spelmekaniken från arkadklassikerna känns igen i de nya speltyperna som t.ex. våra kampspel och våra hoppa upp spel.

Typer a arkadspel

De mest populära speltyperna från spelarkaderna omfattar fighting-, racing- och skjutningsspel. Klassiska arkadspel spelades på speciella skärmkonsoler med knappar och joystick men i dagens spelhallar hittar du mycket mer avancerade maskiner. Rail shooter-spel med ljuspistoler, Dance Dance Revolution med plattform och matta, racingspel med förarsäte, växelspak, fotpedaler eller motorcykelsäten med styre, choke and bromsar. Du kanske till och med hittar spel med innovativa funktioner som t.ex. rörelse och lägessensorer.

Arkadspelens guldålder

Återupplev några av de klassiska arkadspelen från 70 och 80-talen, spelhallarnas guldålder, och deras efterföljare. Nya spel, gamla spel, spel för en spelare eller flera spelare, vi har ett stort utbud med arkadspel du kan prova - utan att behöva stoppa i pengar! Lycka till med spelandet!