Animespel

(7)

Animespel

Spela animespel gratis online på Nyckelspel

På den här sidan hittar du vår samling med gratis animespel online som är baserade på animerade serier från Japan, exempelvis Naruto, Dragon Ball Z, Bleach, One Piece och ännu fler! Ge dig ut på äventyr, slåss mot fiender eller designa nya kläder till dina favorithjältar. Om du gillar spel med flera spelare så glöm inte att kolla in vår sida Anime MMO-spel också!

Anime – japansk animering

Anime har sitt ursprung i ordet "animering". I Japan används anime som hänvisning till alla tecknade serier men utanför Japan används ordet för att beskriva tecknade filmer och animerade filmer specifikt från Japan (och ibland även icke-japanska produktioner som efterliknar stilen och karaktärsutformningen eller "animeinfluerade animeringar"). Trots att den kommersiella animefilmen har varit ett väl etablerat medieformat i Japan, åtminstone sedan 1930-talet, blev den allmänt populär i västvärlden under 80- och 90-talet.

Anime i västvärlden

På 1960-talet blev flera bearbetningar av japanska serier, såsom Astro Boy och Speed Racer, lanserade och väl mottagna i USA. Det gav upphov till att man skapade serier som Vicke Viking och Heidi som var avsedda både för en japansk publik och även gjorda för attt passa europeiska barn. Animes stora genombrott kom i och med lanseringen av den visuellt fantastiska filmbearbetningen av Katsuhiro Otomos manga Akira som släpptes 1988.

Animespel online

Ett vida spritt Internet har gjort att populariteten för anime utanför Japan har fortsatt att öka och det finns en mängd olika prenumerationsbaserade strömningstjänster som erbjuder både klassiska och helt nya animeserier. Det finns webbplatser som erbjuder ”scanlations” (skannat och översatt av fansen), av de mangaserier som sänds, för att hjälpa fansen att hålla sig uppdaterade om de senaste kapitlen i sina favoritserier. Du kan också hitta många spel baserade på populära animefigurer och animeserier online. Vi har samlat några av de bästa på den här sidan och du kan spela dem gratis. Titta runt och hitta alla dina favorithjältar och favoritskurkar!