Nickelodeonspel

(1)

Nickelodeon Games

Spela Nickelodeonspel gratis online på Nyckelspel!

På denna sida hittar du ett antal spel med figurer från populära Nick Toons och Nickelodeons TV-serier som t.ex. Dora, utforskaren och Teenage Mutant Ninja Turtles. Spela utmanings och äventyrsspel med dina favorithjältar och bovar. Letar du efter en tecknad serie men är inte säker på vilken kanal den finns? Prova att skriva in namnet i sökfältet uppe till höger på sidan eller leta i vår kollektion med Cartoon Network-spel från Nickelodeons konkurrerande barn-TV-kanal. Vi har också ett antal Disneykanal-spel som du kan testa.

Om Nickelodeon

Nickelodeon är en TV-kanal för barn, som först såg dagens ljus år 1979, vilket gjorde den till Amerikas första kabel-TV-kanal helt tillägnad tecknade serier och program för barn och tonåringar. I början importerade Nickelodeon framför allt tecknade serier från andra länder men i början på 90-talet började kanalen att samarbeta med olika animeringsstudios för att skapa sina egna serier. Ett antal av dessa har blivit 90-talsklassiker som t.ex. Rugrats, Doug, Rockos Moderna Liv, och den något kontroversiella Ren och Stimpy. Nyare serier omfattar Danne Fantom, Winx Club, Avatar: The Last Airbender och uppföljaren Legenden om Korra. Nickelodeon har också ett antal systerkanaler som bl.a. Nick Jr., Nicktoons, och TeenNick.

Vad betyder Nickelodeon?

Kanalens namn, Nickelodeon, har sitt ursprung i namnet på några biografer från tidigt 1900- tal där man kunde se kortfilmer och illustrerade sånger. Desssa ‘nickelodeons’ fick sitt namn från att det kostade en nickel i inträde och efter den berömda och lyxiga paristeatern Odéon. De första nickelteatrarna var dock inte alls lika lyxiga och bekväma som Odéon. De var ofta små och dåligt ventilerade och sätena av trä var hårda och obekväma. Men dessa nickelodeons var ursprunget till dagens moderna biosalonger!

Nickelodeonspel

Här hittar du roliga spel som bygger på den tecknade serien Ninjago. Slåss mot Shredder och hans soldater med hjältarna från TMNT, utforska Lego City, eller slåss mot de onda intergalaktiska krafterna med hjälp av Power Rangers. Spela många gratisspel som bygger på dessa och andra serier som gått på Nickelodeon!