Hidden Object-Spel

(14)

Gömda Objekt Spel

Spela gratisspel med gömda föremål online på Nyckelspel!

Spel med Gömda Föremål är roliga spel där det gäller att leta efter gömda föremål för att kunna lösa gåtor och klara av varje nivå. Ofta bygger dessa spel på en detektivhistoria där man måste lösa problem och ha ett öga för detaljer. Titta noga på varje bild och hitta föremålen på din lista. Ofta får du dessutom välja ett antal bonusföremål och få högre poäng. Det finns olika typer av Gömda Föremål som du kan läsa mer om nedan.

Gömda Föremål: HOG och HOS

Ofta används förkortningen HOG när man talar om spel med Gömda Föremål men man kan också stöta på begreppet HOS. HOS är en förkortning av Hidden Object Scenes. Båda begreppen avser spel där du får en bild med en salig röra av saker och skräp. Mitt i röran kan det hända att du hittar ganska värdefulla föremål. Knacka för att samla in och ta bort dem från din lista. I dessa spel går det ut på att hitta föremålen i listan på varje bild. Gå in på vår leta i bilderspel där du hittar mer!

Gömda Föremål: HOPA och FrOG

I FrOG-spel handlar det om gömda föremål som är detaljer av större objekt. Du måste hitta alla detaljerna i bilden och pussla ihop dem. Du kan också stöta på termen HOPA som är en förkortning av Hidden Objects Puzzle Aventure. I dessa spel gäller det framför allt att hitta föremål, verktyg och ledtrådar som behövs till att lösa en klurig gåta. Dessa spel följer ofta en detaljerad berättelse. Ett bra exempel är The Mysteries of Mortlake Mansion, där magiska föremål och brygder gör att du kan förflytta dig mellan skuggvärlden och den riktiga världen för att låsa upp hemliga rum och hitta dolda ledtrådar.

Gömda Föremålsteman

Om du letar bland spelen på denna sida märker du att paranormala mysterier och detektivhistorier är vanliga teman i dessa spel. Testa ditt öga för detaljer och var med och leta efter ledtrådar. Om du letar efter mer allmänna leta-och-hitta-spel hittar du alla våra spel här. För fler pussel, gå till våra pusselspel sidor.