Golf Spel

(8)

Golf

Spela golfspel gratis online på Nyckelspel!

På den här sidan hittar du vårt utbud av golfspel online. Vi kan erbjuda en kollektion med realistiska golfspel och minigolfspel som spelas på spännande minigreener fulla av ädelstenar, mynt och magiska portaler. Lägg bollen på tee och sätt igång! Svinga din klubba och slå iväg bollen rakt över greenen. Försök att komma så nära hålet som möjligt och spela alla 18 hål med så få slag som möjligt. Om du är sugen på mer kan du bläddra igenom hela vår kollektion med idrottsspel här!

Golf: en urgammal sport

Spel där du måste använda en klubba för att slå bollen över ett fält har funnits i tusentals år. De gamla egyptierna spelade ett spel med klubbor och en boll där bollen var större och det också ingick en ring. Skriftrullar från 1400-talets Kina visar bilder på ett spel med klubba, en liten boll och ett hål. På 1400-talet hade ett spel som vi känner igen som golf kommit till Europa. Vi vet detta eftersom Kung James II av Skottland utfärdade ett förbud mot golf år 1457. Kungen var orolig för att unga män skulle lägga för stor tid på golf istället för att lära sig att kriga. (Förbudet togs bort år 1502.) Världens äldsta moderna golfbana är Old Course i St Andrews, en kuststad i grevskapet Fife, Skottland. Här skapades den första 18-hålsbanan år 1764. Själva banan är cirka 200 år äldre men den hade 22 hål i stället för 18.

Så här spelar man golfspel

Ett golfspel består normalt av ett antal element som kan arrangeras på olika sätt. Spelet börjar när du skjuter ut bollen från tee. Gräsområdet mellan tee och green kallas fairway. Fairway täcker den största delen av banan och är omgiven av ruff, som kan vara högt gräs och träd. Området innehåller också hinder som kan göra det svårt att hitta bollen som t.ex. dammar, bäckar och bunkrar med sand. Det kortklippta gräset som omger hålet kallas green. Det är här du måste slå ett precisionsslag för att förhoppningvis få i bollen i hålet.

Spela golf!

Spela vår kollektion med roliga golfspel här och se om du är duktig nog att slå hole-in-one! Glöm inte att också titta i vår kollektion av roliga minigolfspel! Lycka till med spelet!