Disney-Spel

(8)

Disney

Spela magiska Disney-spel gratis online på Nyckelspel

Walt Disney skapade en magisk värld full att sagor och prinsessor och här på Nyckelspel har vi samlat ihop mest förtrollande Disney-spelen åt dig! Segla iväg över havet med Moana, gå på bal med Cinderella, eller ge dig ut på äventyr med klassiska figurer som Kalle Anka.

Vad handlar Disney-spelen om?

Vi har ett stort utbud av Disney-spel både för den som tycker om att klä upp prinsessor eller som hellre vill bygga och sabotera underfundiga konstruktioner med Tom och Jerry. Om du tycker om att välja kläder till dina älsklingsprinsessor och ge dem en makeover ska du gå till vår Prinsesspel sida. Om du letar efter Isdrottningen, Arendelles Elsa, får du inte glömma att besöka vår speciella sektion för Frost!

En mycket kort historia över Disney

För nästan 100 år sedan skapade Walt Disney en magisk värld full av tecknade serier. Han började med att skapa figurer och berättelser som byggde på gamla sagor och hand tecknade seriefigur Musse Pigg gjorde varumärket världsberömt. Genom åren har detta lett till att en hel massa figurer har skapats: Kalle Anka, Jan Långben, Pluto och deras vänner. Dessa tecknade seriefigurer fick stor framgång och Disneys studio började producera tecknade långfilmer.

Disneyklassiker

Disney använde sagor och prinsessor till sina tecknade långfilmer. Den första filmen som handlade om en prinsessa var Snövit och de sju dvärgarna – en älskad klassiker än i dag! Disney Studios skapade ytterligare ett stort antal klassiska barnfilmer med allt från Askungen, Lady och Lufsen och Mary Poppins till nyare klassiker som Lejonkungen, Pocahontas, och Skönheten och odjuret för att bara nämna några. En av de senaste Disney-succeerna var Frost som nyligen fick en uppföljare på filmduken.

Låt oss börja spela Disneyspel!

Välj bland våra Disneyspel och hitta de du gillar bäst! Vill du hitta fler spel på temat Disney-filmer? I så fall får du inte missa våra Disney Channel spel och vår Disney Junior kollektion!