Skräckspel

(9)

Skräckspel

Spela skräckspel gratis online på Nyckelspel

Gillar du att få skrämselhicka ibland? På den här sidan har vi samlat de bästa skräck-spelen att spela gratis online. Så om ikoniska skräckfigurer som mumier, zombier, vampyrer och varulvar, fascinerar dig har du kommit till rätt plats. Vi har massor av spel att välja bland. Du kan slåss mot monster eller försöka komma undan dem eller bli ett monster och försöka få tag i människor att äta upp. Hittar du inte vad du letar efter? Glöm inte att även kolla in våra Skräckspel!

Spel i skräckgenren

Skräck är en genre i litteraturen och filmens värld som syftar till att skrämma publiken och ge dem en hårresande upplevelse. I dessa filmer och böcker använder man skrämmande bilder, otäcka ljud och olycksbådande musik och bygger upp en otäck atmosfär som får dig att känna dig obekväm. Skräck utnyttjar ofta sociala situationer som t.ex. att träffa en genom-ond person, att bli offer för en ond, övernaturlig kraft eller bli lämnad ensam på en mörk och otäck plats. Genren har även sina egna ikoniska figurer från minnesvärda klassiker som t.ex. Frankensteins monster, Drakula, och djävulen och mer moderna monster som t.ex. Pennywise den onda clownen, mördardockan Chucky, och den ansiktslöse Slenderman.

Skräckspel på överlevnadstema

En populär undergenre bland skräckspelen är skräck med överlevnad, ett action-äventyrsformat där du måste anstränga dig för att överleva ett hemskt övernaturligt event. Du kanske fastnar i ett spökslott till exempel eller är den enda överlevande i en zombieapokalyps. I vår samling med zombiespel, måste du t.ex. skaffa mat, mediciner och vapen samtidigt som du skyddar din bas mot de odöda. Kolla också gärna in våra {Five Nights at Freddy’s}(tag: 811) spel, en populär spelserie där du måste överleva fem nätter på en hemsökt festplats full av dödliga automatoner.

Fler skräckspel

Från den otäcka atmosfären i de klassiska skräckfilmerna till de mer lättsinniga mysterierna i våra spökjaktspel med Scooby-Doo samt våra Halloween -spel hittar du säkert massor av hårresande äventyr på Nyckelspel. Leta mer på våra andra spelsidor ... om du vågar!