Vikingaspel

(5)

Vikings

Spela vikingaspel gratis online på Nyckelspel!

Ge dig ut på vikingaäventyr med några av våra vikingaspel. Vikingarna var sjöfarare som handlade med grannländerna och erövrade många länder genom att angripa och plundra dem. Visste du att namnet Ryssland kommer från vikingarna? Rus var namnet på de vikingar som först nådde Ryssland. De grundade viktiga handelsstäder och handlade med Konstantinopel via Ryssland.

The origins of the Vikings ## Vikingarnas hemvist

Vikingarna kom från ett område som nu består av Danmark, Sverige och Norge. Dessa nordmän var ursprungligen en homogen grupp som blev alltmer åtskiljda under årens lopp. Ett flertal små kungadömen uppstod som låg i konflikt med varandra. Till slut utvecklades dessa till de skandinaviska länder vi känner till idag.

Viking ships ## Vikingaskepp

Vikingarna byggde olika typer av båtar för olika ändamål. Det fanns snabba och lätta båtar för transport av människor men det fanns också vikingaskepp som var upp till 36 meter långa. Dessa skepp användes för transport av varor, äventyr till havs och krigsföring. Det största vikingaskeppet hette Drakkars och användes till räder och angrepp. Knarren användes till handel och transport. Fören på dess skepp utsmyckades ibland med träsniderier, t.ex. så hade de stora skeppen, som användes till att angripa och plundra, skräckinjagande drak- eller ormhuvuden i fören.

Viking myth-making ## Myter kring vikingarna

Berättelserna om vikingarna blev alltmer romantiserade under 1700-och 1800-talen då intresset för vikingarna tog ny fart. De skildrades som ädla men råbarkade och ovårdade människor. Men arkeologiska fynd visar att de faktiskt var ganska välskötta för sin tid. Vikingarnas ökända, hornförsedda hjälmar är en annan sådan myt: det finns inga tecken på att nordmännen någonsin hade hjälmar med horn.

How to play Viking games ## Så här spelar man vikingaspelen

Vill du också inta och plundra byar, precis som vikingarna? Välj då ett vapen, ett vikingaskepp och en besättning. De flesta av våra vikingskepp är action spel men du kan också försvara din bosättning på ett av våra många försvara borgen äventyr. Leta igenom vårt utbud och hitta dina favoriter!