Dominospel

(3)

Dominospel

Spela gratis dominospel online på Nyckelspel!

På den här sidan hittar du vårt utbud av roliga dominospel online att försöka dig på. Domino är ett gammalt strategi- och intelligensspel som uppskattas i länder världen över. Planera dina drag och placera rätt brickor på spelbrädan för att skapa en sekvens och tömma din hand först. I händelse du inte kan placera ut några brickor måste du dra nya tills du kan lägga, vilket gör att du kommer efter dina motståndare. Letar du efter fler klassiska brädspel för att roa dig med? Kolla in en komplett översikt av våra board games

Dominospel: Så här spelar du

Domino spelas med rektangulära brickor som är uppdelade i två kvadratiska ändar. På varje kvadrat finns ett nummer från 1- 6. (I vissa versioner för yngre barn är numren utbytta mot bilder). Målet med spelet är att koppla ihop brickorna på bordet efter identiska nummer. Varje kedja har två ändar så du har några valmöjligheter när det gäller att välja bricka. Beroende på brickorna på bordet och de i din hand kan du gissa dig till vilket drag som är minst fördelaktigt för din motståndare. Den som inte kan placera ut brickor måste dra ytterligare från reservhögen.

Dominoeffekt

Dominobrickor är också kända för att användas i ett annat spel. Brickorna ställs upprätt på högkant, den ena framför den andra i en lång rad. Brickorna placeras ganska nära varandra, så att den brickan du skjuter på åker emot nästa, som åker emot nästa och så vidare tills alla brickor har fallit. Det är det här "dominoeffekten" är uppkallad efter: när en sak faller, förorsakar den andra att följa efter. Dominospelet har lett till en mängd världsrekord och försök till världsrekord med komplexa konstruktioner där hundratusentals dominobrickor ingår.

Bli mästare i domino

Nu är det dags att starta ditt eget dominospel. Välj ett spel och se vilka brickor du drar. Spelaren med högst dubbelnummer startar rundan. Letar du efter fler utmanande onlinespel för att sysselsätta dig med? Gå till vår brainteaser games sida för massor av andra underhållande pussel.