Schackspel

(5)

Schackspel

Spela utmanande schack-spel gratis online på Nyckelspel

På den här sidan kan du öva på schack online och lära dig bemästra spelet. Schack är ett klassiskt brädspel för strateger och tänkare. Övning ger färdighet. Lär dig att förutse din motståndares drag och alltid tänka några steg i förväg. Driv din motståndares pjäser till svaga formationer, eller sätt en fälla och lura din motståndare till att göra ett ödesdigert drag. Du måste också överväga dina egna drag noggrant innan du svarar på den andre spelarens drag. Tillåt inte dig själv att frestas till att agera förhastat, även om en pjäs ser ut att vara helt öppen för en attack... Om du verkligen älskar strategiska brädspel, se till att ta en titt på vår brädspel sida med alla våra brädspel.

Schack - ett klassiskt strategispel

Schack är ett väldigt gammalt spel och verkar ha haft sitt ursprung i ett strategispel från Forntida Indien som heter chaturanga. Det spreds genom flera av handelsvägarna, spelet reste till Persien (där det är känt som chatrang eller shatranj) och vidare till den Muslimska världen och till Europa. Under 1400-talet i södra Europa genomgick spelets regler väsentliga förändringar, vilket ledde till framkomsten av schack så som vi känner till det idag.

Schackspel online: motståndare

Är du ny schackspelare eller bara inte helt säker när det kommer till att öva mot verkliga motståndare än? På den här sidan hittar du mängder av schackspel för en spelare, så att du kan bekanta dig med spelets regler och slipa på din taktik. Du kan spela mot en AI motståndare, och flera spel låter dig anpassa svårighetsgraden efter din skicklighet och erfarenhet. I ett antal av våra schackspel kan du även välja att spela 2 spelare, så att du kan spela rundor mot dina vänner. Du kan också besöka vår bräd- och kortspel för flera spelare avdelning för att utmana några verkliga motståndare i ett flertal andra skicklighetsbaserade brädspel online.

Schack och andra spel online

Ta en titt på vår samling av schackspel och öva gratis på den nivå du föredrar. Om du gillar utmaningen från det här strategiska brädspelet och vill spela fler liknande spel, se till att även ta en till på våra damspel!